Partnerske organizacije

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2000. godine u Sarajevu s misijom osnaživanja žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima. CEI „Nahla“ na lokalnom nivou realizira projekte i aktivnosti u oblasti obrazovanja odraslih i društvenih istraživanja, s posebnim fokusom na osnaživanje žena i mladih kroz edukaciju, umrežavanje, savjetodavnu i poslovnu podršku, unapređenje zdravlja te sport i rekreaciju.

S vizijom da obrazovana i osnažena žena mijenja svijet, uposlenice i saradnice „Nahlinih“ edukacijskih centara predano rade u tri univerzitetska grada u Bosni i Hercegovini - Sarajevu, Bihaću i Tuzli. Rezultat tog rada je blizu 70 razvijenih obrazovnih kurikuluma u različitim oblastima, desetine realiziranih projekata u zajednici i preko 90.000 educiranih i osnaženih žena tokom prethodne dvije decenije.

Koristeći transformirajuću snagu znanja, „Nahla“ pokreće promjene i gradi bolju budućnost za ženu u Bosni i Hercegovini.